Undgå stoppet afløb med en kloakmester

Undgå stoppet afløb med en kloakmester

Et stoppet afløb er et yderst belastende problem. Derfor er det godt at være lidt på forkant. Der findes en række råd man kan følge, for at undgå et stoppet afløb. Skulle det alligevel ske at afløbet bliver stoppet, er der heldigvis hjælp at hente hos en lokal kloakmester.

Et stoppet afløb hænder

Det er meget normalt at et afløb stopper, når man tænker på, hvor mange forskellige ting der løber igennem rørene. Hår, sæbe, mad og fedtrester er alle store syndere, når det kommer til stoppede afløb. Derfor bør man for så vidt muligt, holde disse ting væk fra afløbet. Det kan naturligvis ikke undgås helt, men man kan gøre visse tiltag, som vil begrænse mængden markant.

Rister og kogende vand

En god ting du kan gøre for dine afløb, er at hælde kogende vand derned, gerne en gang i ugen. Det skoldhede vand vil hjælpe med at løsne fedt og madrester, og det kan også hjælpe meget på eventuelle lugtgener. Det skåner også miljøet meget, idet du hælder vand derned, i stedet for dyre kemikalieprodukter.

En anden ting du kan gøre, er at få en smartere rist eller si til indgangen til afløbet. Det kan hjælpe med at samle hår og madrester, uden at lukke helt af for afløbet. Og det mindsker risikoen for at det samler sig i store klumper, som senere hen skal trækkes op af afløbet.

Hvis du får en prop

Skulle der opstå en prop, tænker mange straks på at hælde en liter afløbsrens i rørene, og så er den klaret. Men det er ikke en særlig hensigtsmæssig løsning, da der er tale om ret skrappe midler, som kan tage hårdt på rørenes tilstand. Derfor bør du i stedet fange svupperen og skabe et undertryk i vasken eller i brusekabinen, så proppen bliver suget ud. Ellers kan du også forsøge at rense vandlåsen, der sidder under vasken. Det er heller ikke et krævende job.

Når uheldet så alligevel er ude

Hvis det ikke lykkes dig at klare proppen på egen hånd, så er der ikke meget andet for end at tilkalde hjælp. Her skal du tilkalde en Lokal Kloakmester, som kan komme og afhjælpe problemet i rørene. Nogle gange kan noget virke akut, men du kan ofte ringe og høre. Det kan være at det kan fikses dagen efter i arbejdstiden, uden at der pålægges tillæg og gebyrer.

 

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes