Hvad er forskellen på blomsterfrø og blomsterløg?

Hvad er forskellen på blomsterfrø og blomsterløg?

Går du med tanker om at få gjort haven sommerklar? Ved at plante blomster og planter i haven, kan du hurtigt få en flot, farverig og frodig have, som du kan nyde solen i, når den melder sig. Ud over at blomster pynter, så er de også gode for biodiversiteten og insekterne, og det er derfor oplagt at få gjort diverse bede og krukker klar. Spørgsmålet er bare om du skal plante blomsterfrø og blomsterløg – for hvad er forskellen egentlig?

Blomsterfrø giver en vild blomstereng

Blomsterfrø er det udviklede, modne stadie til en blomst. Med tiden giver blomsterfrø altså et rigt blomsterflor. På https://blomsterverden.dk/collections/blomsterfro kan du finde de fineste blomsterfrøs-blandinger, som du kan plante på et udvalgt sted i haven. Det er nemt at så blomsterfrø. Det eneste, som det kræver, er, at du spreder frøene ud i næringsrig jord. Det kan være en fordel at fjerne alt ukrudt først, samt rive og kultivere jorden.

Det er forskelligt, hvordan din indkøbte blomsterblanding trives bedst, og derfor skal du altid læse på pakken, hvordan disse frø skal sås, for at du kan opnå det bedste resultat. Når først du har spredt frøene ud, så klarer de egentlig sig selv og kræver ikke andet end lidt vanding, og at du fjerner det værste ukrudt engang i mellem. Når du benytter sig af blomsterfrø, er det fordi du ønsker et frodigt blomsterbed eller eng, hvor blomsterne får lov til at blande sig og vokse vildt. Det kan give et hyggeligt udtryk og er godt for naturen med et vildt hjørne.

Skab en farvekoordineret have med blomsterløg

Ønsker du mere nogle særlige blomster eller en lidt mere koordineret, stilren have – eller del af haven – så er det en god ide med blomsterløg. Blomsterløg er løg, der med tiden udvikler sig til fine blomster. Alle blomster, der dukker op ved blomsterløg, egner sig godt til afskæring.

For at opnå det bedste resultat, skal du gerne plante 10-15 løg af den samme blomst. Med blomsterløg får du de fineste bede med store, farverige blomster. Når du planter blomsterløg har du mulighed for at farvekoordinere dine blomster og din have.

Blomsterløg er nemme

Blomsterløg er nemme at plante, og de fleste blomsterløg kan godt tåle at ligge i jorden vinteren over og giver dermed blomster år efter år. Blomsterløg plantes ved at ligge løget ned i et hul, der er cirka 3 gange så dybt som løgets størrelse. Der findes forskellige løg alt efter om du ønsker blomster, der blomstrer i foråret eller om sommeren. For at skabe det fineste resultat kræver det en blanding af forårs- og sommerblomster.

Hvis du har en drøm om en have, der er fuld af blomster, så opnår du det bedste resultat, hvis du både planter blomsterfrø og blomsterløg. Ved at benytte dig af en blanding af de to typer, kan du også skabe mange forskellige bede og blomsterhjørner, som vil give din have mange fine blomsterspots.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes