Husk at få en tilstandsrapport inden du bestiller en maler

Husk at få en tilstandsrapport inden du bestiller en maler

Har du lige købt et nyt ”gammelt” hus? Så kan du sikkert næsten ikke vente med at få åbnet malerbøtterne eller tilkaldt en professionel maler til at komme og få dit nykøbte, brugte hus til at ligne dit drømmehus. Men hold gerne lidt igen, og sørg for at få en tilstandsrapport på huset, inden du sminker alle de små skavanker til med maling.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en grundig rapport, der gennemgår en ejendoms tilstand og vedligeholdelsesbehov. Med en tilstandsrapport kan du lettere undgå konflikter i forbindelse med boligsalg, da alle parter i rapporten er enige om husets tilstand.

Når du køber et brugt hus, er det vigtigt at være opmærksom på, at tid og vejr unægtelig vil have slidt på huset. Ældre boliger kan derudover være bygget ud fra forældede byggestandarder. En tilstandsrapport giver dig et overblik over, hvilke skader boligen har.

Så skal der males

Når du har fået en tilstandsrapport på din bolig, kan du trygt ringe efter en maler. Forsøg altid at finde en lokal maler, se for eksempel Maler Silkeborg. Så er du i nærheden af din maler og kan lettere kommunikere, hvis der skulle opstå problemer. Indhent uforpligtende tilbud hos flere malere, så du er sikker på at få det bedste tilbud. Hvis du selv maler huset, men har brug for rådgivning om farver eller malingkvalitet, kan du også få hjælp via Maler Silkeborg.

Kaster du dig ud i nybyg?

Hvis tilstandsrapporten på din brugte bolig er uhensigtsmæssig, er det altid en mulighed at bygge et nyt drømmehus fra bunden – hvis du har mod på det. Noget der kan gøre processen med nybyg mere overkommelig er at arbejde ud fra et punktfundament.

Med et punktfundament slipper du for at grave alt for meget, da du kan nøjes med at grave dybe huller på en lige linje, hvorefter du placerer stolper i punkterne. Hullerne – eller punkterne – kan også fyldes med beton, der fyldes i hullerne omkring stolperne. Et punktfundament er en billig metode, som du nemt selv kan kaste dig ud i.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes