Gør huset forårsklart

Gør huset forårsklart

Fuglene synger, træer og blomster springer ud – og det er tid til at gøre huset forårsklart! Men hvad indebærer en ordentlig forårsrengøring egentlig? Joh, det er alt lige fra tagrenderensning til gulvvask, og det kan godt virke lidt uoverskueligt. Men her er nogle gode råd til, hvordan du kommer godt igennem forårsrengøringen! Man kan nemlig gøre det overskueligt, hvis man sætter nogle mål.

Indenfor

Som minimum bør du, når foråret kommer, støve af, støvsuge, vaske gulv og lufte grundigt ud. Det skal der selvfølgelig også gøres de andre dage på året, du gør hovedrent, men når foråret kommer, skal det gøres ekstra grundigt!

Sørg for at få fat øverst på køkkenskabene og nede under reolerne. Støv bøger og nipsting af, og omarranger dem eventuelt for at få et nyt, frisk look i dit hjem.

Puder og tæpper gør godt af en gennembankning på terrassen eller altanen, så ekstra støv bliver slået ud af dem. Hvis du har en kæledyr, for eksempel en hund eller en kat, så sørg for at holde dem lidt væk fra det hele, så de ikke kommer i vejen eller gør rodet værre, mens du arbejder.

Husk at holde pauser, når du gør hovedrent, så du ikke kører dig selv træt. Du arbejder hårdt, så du må gerne nyde dine pauser og slappe lidt af.

Udenfor

En tagrenderensning er nødvendigt om foråret; alt det skidt og slam, der har samlet sig, skal renses ud, og det skal gøres, inden fuglene begynder at bygge reder. Som udgangspunkt bør du selvfølgelig undgå fugle i tagrenderne, men ligeledes skal de ikke lande på dem hele tiden og plukke i det, der ligger dernede.

Inden alting springer ud, er det en god idé at trimme træer og buske – så er det nemlig nemmere at komme til. Er der blomster, der skal plantes, skal det selvfølgelig gøres, og hvis græsset trænger, skal det slås.

Hvis dit hus har behov for vedligeholdelse, for eksempel i form af olie, skal det også gøres. I modsætningen til tagrenderensning kan dét dog vente til senere på året. Som minimum skal husets ydre ordnes – det gælder fliser, tagrenderensning og havens vegetation. Forårsrengøring er nemlig ikke kun noget, der foregår indenfor; det gælder også haven.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes