Biopejs i lejlighed – kan det lade sig gøre?

Biopejs i lejlighed – kan det lade sig gøre?

Er det muligt at installere en biopejs i hjemmet, hvis man bor i lejlighed? Dette spørgsmål besvarer vi i løbet af denne artikel.

Det ultrakorte svar på spørgsmålet er: Ja!

Det kan nemlig godt lade sig gøre at installere en biopejs i sin lejlighed, og det skyldes blandt andet, at afbrændingen fra en biopejs – modsat en almindelig brændeovn – er ren, hvorfor der ikke noget behov for en skorsten.

En biopejs kører på bioethanol

En biopejs kører på noget, der kaldes bioethanol. Når dette stof afbrændes, er slutproduktet varme, kulilte og vanddampe.

Som udgangspunkt er kulilte ikke guf for lungerne, men mængden af kulilte, der udledes fra en biopejs, er så lille, at du ikke skal frygte for dit helbred.

Det skader dog ikke at lufte ud, når du har haft gang i biopejsen et par timer, men hey, det skader jo stort set aldrig at lufte ud.

Ingen røg

Når flammen i en biopejs brænder, udledes der hverken farlige partikler, sod eller røg, hvilket der jo ellers gør, når der er tændt op i en brændeovn.

Netop fordi der hverken udledes sod eller røg, er en biopejs også dejligt let at holde ren. Du vil aldrig skulle fjerne sod nogen steder eller støvsuge aske op fra gulvet.

Hvilken biopejse egner sig bedst til lejligheder?

Der findes en del forskellige typer biopejse, og vi vil sige, at følgende uden problemer kan installeres i en lejlighed:

  • Gulvbiopejse
  • Væghængte biopejse
  • Lofthængte biopejse.

Derudover findes der blandt andet også udendørs biopejse og indbyggede biopejse. En udendørs biopejs er på ingen måde anbefalelsesværdig for dig, der bor i lejlighed, medmindre du har en stor altan.

En indbygget biopejs derimod kunne sagtens være aktuel, men en sådan skal inkorporeres i bygningsværket, hvor denne model typisk vælges af personer, der skal til at bygge et nyt hus eller en ny lejlighed.

Derfor er denne type biopejs også væsentlig mere besværlig at installere end de tre andre, vi anbefalede længere oppe.

En gulvbiopejs kan – som navnet antyder – angribes på gulvet, mens en væghængt biopejs let kan monteres på en væg. En lofthængt monteres – ikke så overraskende – i loftet.

Både væghængte og lofthængte biopejse er som regel yderst lette at montere, hvorfor du burde kunne klare opgaven, såfremt du ikke er født med ti tommelfingre.

Tak til biopejs-eksperten.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de gode folk fra biopejs-eksperten.dk. Vi takker mange gange for indsatsen.

Via biopejs-eksperten.dk kan du blandt andet finde de – ifølge folkene bag biopejs-eksperten.dk – bedste biopejse.

Derudover kan du finde en masse spændende artikler med nyttig viden om biopejse, blandt andet artikler om, hvorvidt en biopejs lugter, og om biopejse og astmatikere er nogen fornuftig kombination.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes