3 tips til et bedre indeklima

3 tips til et bedre indeklima

Et godt og sundt indeklima er absolut afgørende for dit helbred. Det er ikke for sjov, at du skal lufte ud eller være opmærksom på indeklimaet, da det hvert år er skyld i hjertekarsygdomme og lungelidelser. Vil du gerne gøre noget bedre for indeklimaet? Så læs vores tips til, hvordan du i højere grad gør dit hjem til et bedre sted at være.

 

Hvorfor er det vigtigt med et godt indeklima?

 

Har du oplevet at blive træt i hovedet i løbet af dagen? Eller at der lugter lidt i boligen? Et godt indeklima er vigtigt for, at du trives. Fugt i hjemmet kan blandt andet give anledning til skimmelsvamp, som på ingen måder er sundt at indånde og kan give anledning til luftvejsproblemer. Dertil er der også ophobning af sod og støv, hvis ikke du sørger for jævnligt at få luftet ud.

 

Når der samtidig er frisk luft i boligen hele tiden, gavner det også dit energiniveau, da niveauet af kuldioxid holdes på et lavt niveau. Det er derfor på ingen måder ligegyldigt, at du har fokus på indeklimaet.

 

Hvad kan du gøre for at få et bedre indeklima?

 

Der er nogle ganske få og nemme trin til, hvordan du kan få et bedre indeklima i din bolig. Det er ikke noget, der kræver meget af dig!

 

Luft ud tre gange dagligt

 

Du har måske hørt den før. Men den er også god nok. Det er vigtigt at få luftet ud tre gange om dagen af 10 minutters varighed. Sørg for at lave gennemtræk, så alt luften bliver tilstrækkeligt udskiftet. Det gavner også din varmeregning. Så op med vinduerne, når du står op, kommer hjem og inden du skal i seng. Så er der et godt indeklima i din bolig. Det er især også vigtigt at gøre, hvis du har en brændeovn, en pilleovn eller lignende.

 

Hold en temperatur på 20-22 grader

 

Når væggene i et rum bliver for kolde, og der samtidig også er fugt, giver det en dårlig cocktail. For det giver anledning til dannelse af kondens på væggen. Det er på ingen måder godt, da det får luftfugtigheden til at stige og også giver anledning til dannelse af skimmelsvamp. Når du holder temperaturen på en god stuetemperatur, er det svært for fugten at sætte sig.

 

Gør rent én gang om ugen

 

Støv er en fast kending i hjemmet. Men det må ikke få lov til at hobe sig op, da det indeholder bakterier og allergener. Sørg derfor for at gøre rent mindst én gang om ugen, så du kommer det til bunds.

 

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes